Новини

«Велике будівництво» освітніх закладів на Дніпропетровщині 

D901837A-8840-44C0-9CF1-368A5FC35E2C

Протягом 2021 року в області в рамках програми Президента «Велике будівництво» оновили та звели 6 шкіл, 5 дитсадків та 6 малих групових будинків.

«Ми розбудовуємо освітню інфраструктуру на Дніпропетровщині, бо ж переконані: це одна з ключових складових розвитку української освіти. У садках і школах молоде покоління отримує знання та навички. Тому в дітей повинні бути гідні умови для навчання. Реконструкція шкіл та садочків за програмою Президента — це не просто відновлення будівель, це комплексне створення нового простору за європейськими стандартами», — сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

В межах реконструкцій у закладах освіти замінили двері та вікна, покрівлі, утеплили фасади. Провели внутрішні оздоблювальні роботи, класи змінилися до невпізнаваності. Також оновили системи електромереж й опалення. Нині в оновлених закладах освіти навчається понад 3 тисячі дітлахів. Торік в різних куточках області були збудовані та реконструйовані наступні об’єкти: 

Школи:

▪️Петропавлівська школа №2

▪️Сурсько-Литовська школа

▪️Дніпровська школа №33

▪️Дніпровська школа №104

▪️Апостолівська школа №3

▪️Томаківський ліцей №1

Садочки:

▪️Дитсадок у Покрові

▪️Дитсадок у Старих Кодаках

▪️Дитсадок у  П’ятихатках

▪️Дитсадок  «Чайка» у Софіївці

▪️Дитсадок «Берізка» у Софіївці

Побільшало на Дніпропетровщині в 2021-му і малих групових будинків. Нині там мешкає 39 дітей-сиріт та тих, хто позбавлений батьківського піклування. 

«Це принципово нова форма прихистку, де умови життя наближені до сімейних. В МГБ працюють вихователі, соціальні педагоги, за запрошенням — психологи. Дитина живе у комфорті й затишку. Однак, МГБ — це тимчасова інстанція. Доки діти перебувають тут, громада та фахівці соціальної сфери продовжують шукати родичів дитини або нову родину для неї: опікунів, усиновителів, прийомну сім‘ю», — зазначив очільник обласної ради.

Нині в регіоні функціонують такі МГБ:

▪️Малий груповий будинок у Богданівці

▪️Малий груповий будинок у Кам’янському 

▪️Малий груповий будинок у Петриківці

▪️Малий груповий будинок у Покрові

▪️Малий груповий будинок у Раївці

▪️Малий груповий будинок у Солоному.