Новини

Визначено кращих представників театральної галузі Придніпров’я

_MG_0077

Пройшов традиційний фестиваль-конкурс «Січеславна» на здобуття вищої театральної нагороди Придніпров’я. Професійне журі, переглянувши 25 вистав, визначило переможців у номінаціях за кращу чоловічу та жіночу роль, ролі другого плану, кращу режисерську роботу та інші. Цього року в конкурсі взяли участь 16 театрів із Дніпра, Запоріжжя, Кривого Рогу, Павлограду та Кам’янського.

На урочистому нагородженні від голови обласної ради Гліба Пригунова привітали переможців. Обласна рада приділяє велику увагу та спрямовує значні інвестиції на розвиток культурної галузі області. Загалом за 2017-2018 роки обласна рада виділила більше 14 000 000 грн. з бюджету на оновлення в театрі ім. Т. Шевченка. На вкрай необхідну реставрацію фасаду Дніпровського театру драми та комедії виділено 1 млн. 250 тис. грн. Відбуваються реконструкції будинків культури в різних куточках області.

За ініціативою голови облради Гліба Пригунова було започатковано всеукраїнський театральний фестиваль «Феєрія Дніпра», який став яскравою культурною подією Дніпропетровщини. Театральні зірки та ексклюзивний репертуар від професійних труп з усієї України кожної осені дивують глядачів та поціновувачів даного мистецтва.

Гліб Пригунов переконує: «Інвестиції в культуру сьогодні – це освічене та цивілізоване суспільство завтра! Я дякую організаторам фестивалю та учасникам за їх внески. За останні роки наш край все більше доводить, що ми багаті не тільки промислово, а й культурно! Ми виступаємо виключно за примноження культурної спадщини, за розвиток мистецтва різних напрямків!».