Новини

Восени Дніпропетровщина прийматиме канадських аграріїв

IMG_8177

Вони приїдуть знайомитись з нашим досвідом розвитку сільського господарства та проведуть ряд заходів, аби передати нашим фахівцям свій досвід. Такої згоди дійшли голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов разом з заступником міністра АПК Канади Фредом Горалом IMG_7886 фото1 фото3 IMG_8158та місцевими аграріями під час перебування української делегації у цій країні.

Цьому візиту передувало підписання Угоди між урядами Канади та України від 15 липня цього року, в рамках якої країни зобов’язуються нарощувати співпрацю. Крім того, в обласній раді працюють над розробкою програми розвитку сільськогосподарських кооперативів, оскільки саме кооперативний рух допомагає реально модернізувати аграрну галузь, створювати ефективні виробництва з новими робочими місцями та надавати споживачам якісну сільськогосподарську продукцію.

«У розрізі децентралізації та створення об’єднаних громад розвиток аграрного комплексу вкрай важливий. На нього ми робимо великі ставки, особливо у тих районах, де нема нічого окрім землі. Саме створення ферм сімейного типу суттєво вплине на економічний стан об’єднаних територіальних громад, на розвиток сіл. В Дніпропетровській області є приклади створення успішних кооперативів, коли родини працюють на власному господарстві та сплачують податки, що залишаються в бюджеті об’єднаної громади. Дуже цікавим виявився досвід канадців, які створили замкнутий цикл виготовлення та переробки сільгосппродукції продукції. Спочатку люди об`єдналися у кооператив молочного напрямку, потім разом створили підприємство з переробки та виготовлення різноманітної молочної продукції. Сподіваюсь, що на Дніпропетровщині ми також зможемо реалізувати такі проекти», — зазначив Гліб Пригунов