Новини

Вперше за понад сто років існування Сурсько-Литовський ліцей капітально відремонтують

IMG_5244

У Сурсько-Литовській ТГ триває ремонт найстарішого корпусу ліцею. Освітньому закладові — 114 років і за цей час, кажуть місцеві, це перше капітальне оновлення.

«На ремонт закладу в обласному бюджеті було закладено 30.7 млн грн. Роботи тривають в рамках програми президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». За виділені кошти приведемо до ладу приміщення, виконаємо зовнішні та внутрішні роботи, відремонтуємо також перехід між старим та новим корпусами. А для дітей з інвалідністю облаштуємо окремий санвузол. Зробимо також медіатеку та ресурсну кімнату для дітей з особливими освітніми потребами. Зробимо все можливе, аби тутешні школярі отримали гідні умови для навчання», — наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Будівлю колишньої Сурсько-Литовської школи, а нині — ліцею, звели у 1907 році. За роки експлуатації вона почала «розсипатися» на очах — протікав дах, руйнувалися стіни й стеля, у дерев’яній підлозі утворились дірки. Приміщення стало зовсім непридатним для навчання дітей.

«Останні три роки наші учні вчаться у дві зміни, бо в ліцеї — недостатньонедостатньо придатних приміщень для занять. Це дуже важко і для вчителів, і для учнів, і для батьків останніх. Після капремонту всі 450 наших вихованців зможуть відвідувати заклад в одну зміну. З нетерпінням чекаємо на відкриття оновленого корпусу», — зазначила директорка Сурсько-Литовського ліцею Наталля Лапініс.

Наразі в приміщенні вже зроблена покрівля, посилені дверні отвори. Тривають фасадні роботи.

IMG_5245

IMG_5246

IMG_5247

 

IMG_5248

IMG_5249

IMG_5250

IMG_5251