Новини

Вперше урочисте підняття прапору відбулося не в Києві, а в Дніпрі!

!IMG_6321

 

З таких слів розпочав свій візит до Дніпра Петро Порошенко, президент також додав: «Це і не дивно, адже саме тут, так і не народившись, безславно загинула так звана Новоросія».

Біля історичного музею сьогодні зареєстрували одразу два рекорди «Найвищий в Україні флагшток з Державним Прапором» та «Найбільший Державний Прапор України, що височить над українським містом». Висота флагштоку 72 метри, розміри Прапора – 12 на 18 метрів.

!IMG_6745

Церемонія відкриття готувалася дуже ретельно. Історію українського стяга розповіли у формі флешмобу. Найбільший в Україні прапор розташований на вершині першого історичного пагорба Дніпра. Це практично найвища точка міста. Висота флагштока над рівнем річки Дніпро складає більше 120 метрів.

!IMG_6673

«Одне з найважливіших державних свят Президент зустрічає не в столиці, а у Дніпрі! А це говорить про те, що наше місто та область стає все міцнішою та впливовішою територією України. І тепер найбільший та найвищий прапор країни — саме у Дніпрі!» — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.