Новини

Відбулася остання перед виборами сесія обласної ради: депутати прийняли низку рішень, голова облради Святослав Олійник подякував депутатському корпусу за роботу

121107115_3350069921736818_7023473218044668633_n

За що проголосували  депутати на XXV-тій сесії обласної ради

  • Стипендії лікарям, що лікують хворих на COVID -19

Півтора мільйони гривень з резервного фонду області додатково спрямують на виплату стипендій медичним та іншим працівникам, які безпосередньо працюють з хворими на COVID-19.  КП “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” – 800 тис. грн та КП “Дніпропетровська обласна клiнiчна лiкарня iмені I.I. Мечникова” – 700 тис.

  • Нові авто швидкої допомоги

Обласному центру екстреної медичної допомоги передбачено майже 4 млн грн для придбання 7 автомобілів швидкої медичної допомоги. Окрім того, депутати прийняли рішення, що 74 нових авто для усіх бригад швидкої в області, центр зможе взяти у лізинг. Ці авто обслуговуватимуть 1,2 млн людей всією Дніпропетровщиною.

  • Додаткове фінансування на придбання тестів ПЦР.

9 млн грн виділено на придбання тестів та витратних матеріалів для виявлення коронавірусу методами ПЛР та ІФА.

  • Підтримка водоканалів

7,5 млн грн спрямувати Синельниківському міському водоканалу. Ці кошти мають піти на виплату боргів водоканалу та забезпечення безперебійного водопостачання жителям.

Нагадаємо: обласна рада веде комплексну роботу, щоб  об’єднати міські водоканали, Аульський воловід, канал Дніпро – Західний Донбас  між собою в єдиний технологічний комплекс, що виробляє якісну воду для мешканців області.  Вже досягнуте головне завдання — виключена загроза постійного відключення водоканалів від електропостачання

  • Вводиться в експлуатацію Будинок ігрових видів спорту «Олімпійські резерви».

З обласного бюджету на будівництво загалом було передбачено 192 000 000 грн. Найближчим часом відбудеться відкриття цього сучасного і унікального комплексу.

Виконані роботи:

Шість поверхів будівлі зведено.

Прокладені мережі тепла, електро та водопостачання.

Зроблена покрівля, вікна, вітражі та інше.Виконані  внутрішні оздоблювальні роботи.

У будинку ігрових видів спорту  розташовані зали для бадмінтону, баскетболу, волейболу та тенісу, тренажерна зала, зала для дзюдо, зона відпочинку, масажна та мокра парна кімната, відділи для спортсменів, тренерів, пункт допінг-контролю і багато іншого.

Святослав Олійник подякував всьому депутатському корпусу за плідну роботу протягом останніх п’яти років: «Ми будували не дитячі майданчики, ми будували парки, вулиці, школи, дитячі садки, стадіони і спортзали. Будували по всій області.

Хто тільки не привласнював собі ці заслуги — і глави ОДА,  і їх радники, і мери міст, і керівники ОТГ. Але багато хто забув сказати спасибі своїм депутатам облради.

Всі депутати були лобістами своїх територій, відстоювали їх інтереси. Кожному депутату не стидно з’являтися на своєму окрузі і звітувати перед своїми виборцями. Бажаю кожному, хто далі йде на вибори,  вдалих перегонів.»