Новини

Відключення водоканалу «Дніпро-Західний Донбас» — частина Дніпропетровщини лишається без питної води

3401FCB0-F34C-4849-956C-EB14E6DAA385

Мешканці Синельниківського, Павлоградського, Васильківського, Петропавлівського, Покровського та Межівського районів лишаються без питної води. Ситуація склалася через заборгованість держпідприємства «Дніпро — Західний Донбас», яке обслуговує вищевказані території. За несплату рахунків установу відключено від постачання електроенергії. Відповідно, зупинена і подача води жителям навколишніх районів.

«Підприємство «Дніпро — Західний Донбас» не підпорядковується обласній раді, тож, ми не можемо нести відповідальність за його роботу. На жаль, допомогти у погашенні боргів ми можемо лише одному з міських водоканалів — Синельниківському. Саме з ним у минулому році, коли виникла подібна ситуація, вдалося досягти домовленостей і взяти його під керівництво Дніпропетровської обласної ради. На погашення боргів  Синельниківського водоканалу торік з обласного бюджету було виділено 13 млн грн. На початку 2021-го закладено ще 5 млн грн. З них 2,5 млн спрямовано на вирішення поточного питання», — пояснив голова ДОР Микола Лукашук.

Як зазначив голова Дніпропетровської обласної ради, аби поновити водопостачання необхідно розрахуватися із заборгованістю «Дніпра — Західного Донбасу». Для цього керівництво Павлограду і Тернівки, наслідуючи приклад Дніпропетровської облради, мають фінансово підтримати свої водоканали.

«Сьогодні в екстреному порядку були проведені наради з мерами міст й ми досягли певного консенсусу. За активну роботу й сприяння у вирішенні проблеми хочу особливо подякувати першому заступнику голови Дніпропетровської обласної ради Генннадію Гуфману та нардепу Роману Каптєлову. Будемо сподіватись на адекватну та швидку реакцію місцевих рад, адже залишити людей без води — неприпустимо», — зазначив Микола Лукашук.