Новини

Відкриття Україно-Арабського центру сьогодні – це інвестиції в Україну завтра.

IMG_8622

У Дніпрі на базі Університету митної справи та фінансів відкрили перший Україно-Арабський центр. Першочергова мета такого осередку – створити комфортні умови для іноземних студентів, дати змогу розвивати і зберігати свою культуру та традиції.

Також завдяки цьому у ВИШі планують налагодити наукове співробітництво з 22 країнами арабського світу.

Голова обласної ради Гліб Пригунов переконаний, що таке налагодження зв’язків має і більш масштабну перспективу: «Зв’язок із іноземними студентами, їх навчання тут в Україні, у майбутньому має перерости у співробітництво між країнами. Це один із ефективних шляхів залучення інвестицій до Дніпропетровщини. Українсько-арабські відносини розпочались ще у 2000-х роках, але зараз мають значний потенціал!».

Президентом центру був назначений директор ТОВ «Світ освіти» — доктор Ашраф Альматрібі. Після урочистої зустрічі поважних гостей та церемонії підписання положення в актовій залі університету було проведено перше засідання египетського земляцтва, де був обраний керівник єгипетської діаспори Мухаммед Саад.

Це вже не перший такий центр в Університеті митної справи та фінансів. Тут майже рік успішно функціонує Центр Українсько-Бразильських відносин. Вже є відчутні результати. Нагадаємо, нещодавно делегація з Дніпра на чолі з головою обласної ради Глібом Пригуновим повернулась з Міжнародної освітньої виставки у Бразилії. «Це була перша за роки незалежності така велика різногалузева делегація, яку приймали на найвищих рівнях в Ріо-де-Жанейро та Курітібі! Наші ВНЗ успішно презентували українську освіту на виставках в Ріо та Сан-Паулу, укладені контракти на навчання бразильських студентів в дніпровських вишах. Проведені результативні бізнес перемовини!» — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.