Новини

Відновленням річки Оріль займатимуться на державному рівні.

Поорілля

 

Сьогодні в онлайн режимі відбулося засідання басейнової ради нижнього Дніпра. Одним з питань було поліпшення екологічного стану р.Оріль.

В ході обговорення учасники засідання дійшли згоди, що відновлення гідрологічного режиму повинне проводитися комплексно по всій довжині річки.

«Це вперше, пілотний проєкт, за яким над відновленням річки працюватимуть не в межах одного регіону, а одразу три області. Тобто не лише у Дніпропетровській області, а й у суміжних регіонах, де протікає Оріль. Це Полтавська та Харківська області. Питання розчищення річки вже не вперше стоїть перед департаментом екології ОДА та профільним управлінням ДОР. На Дніпропетровщині вже проводились дослідження річки та інвентаризація штучних споруд, аби зрозуміти масштаб проблеми і розробити комплекс заходів. Втім, те саме повинні зробити і сусідні області, адже неможливо провести якісне відновлення гідрологічного режиму лише на одному відрізку річки», — розповів Антон Кумановський, начальник управління облради з питань екології та природних ресурсів.
Саме тому було прийняте рішення про розробку проєкту відновлення р.Оріль спільними зусиллями трьох областей. Також до обговорення документу планують залучити громадськість.
«Коли ми разом відпрацюємо усі нюанси проєкту, дуже сподіваюсь, що його втілюватимуть на території трьох регіонів за підтримки Держводагенства», — підсумував Антон Кумановський.