Новини

Від фельдшерської школи до вищого навчального закладу

IMG-67d3c219e8eef4e354b9d93df7133b2d-V
Дніпровський медичний коледж обласної ради відзначив свій ювілей. На території закладу відкрили гранітний монумент із пам’ятною дошкою.
❗️Одному із найвідоміших освітніх осередків області виповнилося 150 років. Його історія починається ще з 1870-го. Тоді, 2 жовтня, на базі земської лікарні (тепер це лікарня Мечникова) була заснована фельдшерська школа. У 1930-му це вже училище, яке починає випуск сестер милосердя. Під час другої світової війни тут випускають медсестер, які з навчальних аудиторій одразу йдуть на фронт..
❗️Сьогодні ж «Дніпровський базовий медичний коледж» — це вищий навчальний заклад І рівня акредитації. В коледжі діє трьохступенева система підготовки фахівців: довузівська – фахова – профільна. Нині тут навчається більше 1300 студентів. Їм викладає професійна команда із 146 педагогів.
❗️Взагалі в Дніпропетровській області, медичні заклади освіти є потужними та сучасними. Цими вихідними, з нагоди Дня вчителя, Дніпропетровщину на зустрічі із Президентом України представляв медичний інтернат-ліцей «Дніпро».
«Тут зібрались і вчителі, і керівники тих закладів, які лідирують з року в рік і є найкращими за результатами ЗНО», – так зазначив заступник керівника Офісу Президента Юрій Костюк під час заходу.
❗️Голова обласної ради Святослав Олійник також привітав колективи закладів із професійним святом та побажав не зупинятися на досягнутому, зростати та продовжувати випускати кваліфіковані медичні кадри для області і всієї країни!