Новини

Віртуальний світ у театрі: з нагоди католицького Різдва діти області отримали квитки на казкову виставу.

IMG_1887

Подарункові запрошення до ДРАМіКОМу малеча отримала від голови обласної ради Миколи Лукашука. Театр підготував для малят регіону дивовижну виставу.

 

«Робити добрі вчинки легко і приємно. Особливо, коли надихає атмосфера новорічних свят! Сучасну малечу майже неможливо уявити без комп’ютерних ігор. І це не «вбивці часу», як вважають деякі батьки. Це інструмент, з допомогою якого діти можуть навчитись працювати в команді, розвинути стратегічне мислення, прискорити реакції на зорові сигнали й, навіть «підтягнути» англійську. Дніпропетровський театр драми та комедії першим в Україні об’єднав зусилля із Федерацією кіберспорту України UESF та підготував для малят регіону дивовижний дарунок. Нова вистава є міксом реального й віртуального світів й вчить глядача як обернути час у відеоіграх на користь», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

 

Все дійство у виставі вибудоване на спецефектах. Актори вдягнуті у костюми з люмінесценцією. Навіть грим — флуоресцентний.

 

«Ця вистава написана українською письменницею Юліта Ран саме для нашого театру, — розповідає Сергій Мазаний, директор театру драми та комедії. — Казка «Новорічні пригоди геймерів» розповідає про дітей, які потрапили в комп’ютерну гру, аби подолати шкідливий вірус. Здолати труднощі герої можуть тільки разом. Так ми хочемо показати, що кіберспорт і геймінг — не одне й те саме. В іграх та Інтернеті загалом є багато чого корисного. Важливо правильно користуватись цим інструментом».

 

Після вистави усі маленькі глядачі за підтримки депутатів обласної ради отримали солодкі подарунки.