Новини

«Вірю, чекаю, молюся» — обласна рада презентує документальний фільм.

42957673_1089216567894140_1140992675323838464_n
Стрічку під такою назвою підготували в рамках цьогорічного обласного фестивалю «Сила нескорених», який проходить щорічно до Дня захисника України. Фільм порушує дві болючі теми, які є наслідками війни на сході країни, – зниклі безвісти та полонені. Працювали над кінострічкою з квітня. Віктор Боняк, депутат облради та ветеран АТО, розповідає: «За два дні трейлер фільму вже зібрав більше 25 000 переглядів. Стрічка важка, але її обов’язково треба подивитися».
Прем’єра документального фільму «Вірю, чекаю, молюся» відбудеться 10 жовтня о 19.00 у кінотеатрі «Правда Кіно». Вхід вільний для всіх бажаючих.
Голова обласної ради Гліб Пригунов наголошує на важливості створення такого кіно: «Ми повинні пам’ятати і шанувати подвиг тих людей, які захищають незалежність України. Бути небайдужими до тих, хто постраждав від військових дій. Робити це необхідно в усіх напрямках. Такі масштабні художні проекти, як створення фільму – це те, що привертає велику увагу. Це те, що здатне максимально передавати і молоді, і дітям, і дорослим головний меседж – бути патріотами, цінувати і берегти свою Батьківщину, допомагати один одному!».
Зйомками займалась студія «12 кадр» на чолі с режисером Катериною Стрельченко.
Один із напрямів сюжету привертає увагу до історій бійців і цивільних, які пройшли жорстоке та нелюдське поводження на непідконтрольній території, зазнали серйозних психологічних травм. Другий важливий аспект – це пошук зниклих безвісти на Донбасі. Цю тему коментують представники судмедекспертизи, пошукових організацій, «Червоного Хреста», психологи, волонтери. В центрі уваги -родини, що кілька років намагаються розшукати своїх рідних.