Новини

Відкрий для себе нові туристичні маршрути та історичні місця на мапі Дніпропетровщини

47EA3B06-34C4-4138-8440-5DF78BD34039

Сьогодні обласна рада презентувала новий сайт про туристичну інфраструктуру області.

Запуск роботи ресурсу є відправною точкою у формуванні туристичного обличчя нашої області. Адже туризм є комерційною сферою, яка може приносити значний дохід громадам.

Ще минулого року був проведений конкурс серед ОТГ на створення туристичних маршрутів. Це і стало початком нового туристичного ресурсу. Усі дані, які представлені відтепер на сайті, чітко вивіряються спеціалістами Історичного музею ім. Д. Яворницького. Його керівниця Юлія Піщанська зазначає:

«Деякі ОТГ мають унікальну спадщину. Разом із обласною владою ми допомагаємо їм правильно розпорядитись цим унікальним потенціалом. Адже це не тільки прибуток, але й впізнаваність, культурний рівень та багато інших позитивних сторін».

Завітавши на сайт ТУРИСТИЧНА ДНІПРОПЕТРОВЩИНА, ви зможете для себе знайти цікаві маршрути, нові історичні об’єкти та унікальні ландшафти, природні зони, актуальну інформацію про сільський або промисловий туризм, культурні події та інше.

Голова обласної ради Святослав Олійник підсумовує: «Територія та спадщина нашої області має бути нарешті оцінена гідно. Наш регіон слугував справжнім культурним коридором, починаючи ще від кімерійців та скіфів. Обласна влада налаштована активно розвивати туристичну галузь, знайомити із територіями і наших мешканців, і гостей області».

Сайт постійно оновлюється, тож щодня там з’являються нові матеріали та цікавинки!