Новини

В Дніпропетровській обласній раді відбулись семінари на тему Е-декларування

!DOR01664

Заходи проводилися для працівників місцевого самоврядування та комунальних закладів області. Семінар підготували працівники управління запобігання та виявлення корупції і взаємодії з правоохоронними органами Дніпропетровської обласної ради.

Онлайн-зустрічі були присвячені роз‘ясненню особливостей Е-декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у Дніпропетровській області.

«Незважаючи на те, що під час дії воєнного стану обов’язок подавати декларацію осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцеве самоврядування є добровільним, до Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування надходить багато запитань щодо термінів, особливостей подання та правил їхнього заповнення. Законодавство визначає, що відтермінування подачі декларацій на час воєнного стану не значить, що їх не потрібно буде подавати взагалі», – сказав Анатолій Адамський, виконавчий директор Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, депутат Дніпропетровської обласної ради.

У заході взяли участь близько 150 працівників обласної ради та комунальних закладів, а також 200 представників місцевого самоврядування з різних громад області.

«Згадане декларування представників влади є одним з масштабних антикорупційних проєктів. Ефект від якого є не меншим, ніж запровадження електронних публічних закупівель та безконтактного надання електронних адміністративних послуг. Попри те, що це не перший рік, коли суб’єкти декларування мають подати свої декларації, антикорупційне законодавство зазнає змін та потребує постійного роз’яснення», – зазначила Тетяна Дацько, начальниця управління моніторингу соціально-економічних процесів та підтримки місцевих ініціатив виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради, заступник виконавчого директора ДОАОМС.