Новини

В Дніпрі пройшов другий Всеукраїнський турнір з сумо

msg-518201556-193287

Участь у змаганнях взяли майже 100 хлопців віком від 10 до 12 років з різних областей України: Дніпропетровської, Миколаївської, Харківської, Донецької, Одеської.

Турнір організовано Всеукраїнською федерацією сумо України, Міністерством молоді та спорту України, благодійним фондом «Відновлення України», за підтримки Міністерства спорту Японії, японської благодійної організації «Усмішка», а також JCI Tokio.

На початку заходу учасників привітав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда.
Організатори змагань зазначили, що проведення турніру – це, перш за все, важливий культурний та спортивний обмін досвідом між Україною та Японією, а також пообіцяли, що надалі проводитимуть подібні заходи.

Переможцями Всеукраїнського турніру з сумо у трьох вікових категоріях стали: Грицьков Євген з міста Харків (2013 р.н.), Царинний Єгор з міста Южноукраїнськ (2012 р.н), Юпаткиін Макар з міста Рівне (2011 р.н.).

Вже у серпні спортсмени разом зі своїми батьками та тренерами вирушать до Японії. Там вони приймуть участь у змаганнях з сумо на найбільшому стадіоні країни, де змагаються кращі сумоїсти світу.