Новини

В Кривому Розі відсторонили від роботи головного лікаря міськлікарні за виписку п’ятнадцяти пацієнтів з діагнозом COVID-19

A0C13F9D-0778-455C-91EB-B18D8549587E

❗️Наразі тут працює комісія, аби дати свій висновок стосовно дій керівника лікарні.

Ситуацію прокоментував голова обласної ради Святослав Олійник.

«Сталося приблизно те, що в інших лікарнях світу, зокрема в Італії.  У терапевтичному відділенні померла жінка, в якої вже після смерті був поставлений COVID.  По ланцюгу стали виявляти контактних з нею осіб.  З’ясували, що відбувся контакт між лікарями та пацієнтами. Це, на жаль, класична ситуація для хвороби, яка протікає без симптомів.

Те що зробила головний лікар – це спірне питання. Не можна однозначно сказати, що вона винувата. Вона прийняла рішення відправити додому на самоізоляцію тих людей, які ймовірно були контактними. Те, що згодом в них почали стрімко розвиватися  симптоми, то не забуваємо, що мова йде про хворобу, яка мало досліджена. Думаю, дуже рано говорити про те, що є провина головного лікаря. Треба все ретельно дослідити, є моменти, з якими наші лікарі стикаються вперше. Відправляючи людей без симптомів на самоізоляцію додому, вона таким чином очевидно керувалася тим, що зберігає інших пацієнтів від контактів. Є логіка в цих діях.  А наслідки будуть локалізовані. Будуть протестовані всі без виключення медичні працівники, і ми будемо знати точну картину, щодо захворюваності лікарів».

Докладно у відео⬇️

https://youtu.be/eWwXDZCCaxs