Новини

В обласній раді підвели підсумки Програми розвитку малого та середнього бізнесу на Дніпропетровщині.

!!!!IMG_4070

Станом на 2018 рік у Дніпропетровській області налічується більше 126 тисяч фізичних осіб-підприємців та майже 38 тисяч суб’єктів малого бізнесу. Усі вони є важливим джерелом зростання економіки країни та показником підвищення рівня підприємницької культури серед населення. З метою заохочення підприємців до розвитку власної справи, їх навчання та надання консультацій, пошуку стартового капіталу та технічної допомоги в області успішно функціонує КП «Центр підтримки малого та середнього бізнесу».

Сьогодні керівники різних підприємств та громадських організацій спільно із обласною владою підводили підсумки року, що минає. А саме: результати роботи прийнятої Програми інтенсифікації розвитку підприємництва на 2018-2020 роки. У підсумку було проведено велику кількість тренінгів, форумів, семінарів на спеціалізовану тематику: консультативна і юридична допомога, ведення бухгалтерського обліку, ліцензування, сертифікації, організації виробництва, менеджменту.

Більше ніж у 30 школах Дніпропетровської області проведено ділові ігри та профорієнтацію. Розроблено близько 15 бізнес-планів. Зібрано більше 10 бізнес-наставників у рамках проекту «Бізнес – наставництво». Також протягом року починаючих підприємців навчали різноманітним темам: особливості розробки продукту, його позиціювання на ринку, основи виробництва, комунікації з клієнтом та багато іншого.

На наступний рік плани ще більш амбіційні. З обласного бюджету на фінансування діяльності Центру заплановано 9 200 000 млн. грн.

В обласній раді прокоментували, що підтримують європейський вектор розвитку України. У Європі малий та середній бізнес – це основа суспільства, тому, стимулюючи розвиток малого та середнього підприємництва, облрада допомагає громадам бути більш успішними та заможними.