Новини

В обласній раді триває підготовка до 9-ї сесії, яка відбудеться 14 липня 2017 року

IMG_2962

Сьогодні у ході засідання Президії обласної ради у складі керівництва облради, керівників депутатських фракцій та постійних комісій розглядали проекти рішень, які будуть винесені на сесію.

Серед головних питань: зміни до обласного бюджету на 2017 рік, зміни до програми соціально-економічного та культурного розвиту області, зміни до регіональної програми забезпечення громадянського порядку та громадянської безпеки на території області до 2020 року та ін.

За 6 місяців 2017 року обласний бюджет збільшився на 408 млн грн і склав 2 млрд 28 млн грн, що на 623 млн грн. більше,ніж за аналогічний період минулого року. Збільшення відбулося за рахунок зростання надходження  податку на фізичних осіб – 142 млн грн, податку на прибуток приватних підприємств – 200 млн грн та ін.

Загальний фонд місцевих бюджетів області склав 9,7 млрд грн, що на 44% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Перевиконання усіх показників бюджету дозволило реалізувати ряд соціально значущих для області напрямків. Зокрема, збільшити видатки на фінансування культурних, соціальних, освітніх та медичних закладів, їх утримання та зростання заробітної плати працівників, розвиток їх матеріально-технічної бази, запровадження енергозберігаючих технологій, реалізацію обласних програм, капремонт доріг, будівництво водогонів, благоустрій міст і селищ.

Планують внести зміни і до  порядку використання субвенції з облбюджету на виконання доручень виборців депутатами облради. Зокрема, депутати хочуть передбачити кошти на підтримку обдарованої молоді на своїх територіях.

Щодо змін до програми соціального захисту населення Дніпропетровської області, то тут заплановано винести на розгляд депутатів зміни, які стосуються виділення коштів на матеріальну допомогу родинам загиблих учасників АТО  у розмірі прожиткового мінімуму  на кожного члена родини, яку вони будуть отримувати щомісяця до кінця 2017 року. Загалом заплановано охопити родини 530 загиблих бійців, це майже 1044 члени їх родин.

Зміни до регіональної програми забезпечення громадянського порядку та громадянської безпеки на території області до 2020 року передбачають створення єдиного обласного ситуаційного центру, який нестиме контроль за криміногенною ситуацією в області,координуватиме роботу патрульних екіпажів.

Обурення серед депутатів викликало рішення, за яким би тарифи на воду,яку надає Верхньодніпровський водогін споживачам, зросли до 36 грн за м3. Причина — збитковість підприємства,яке знаходиться на межі банкрутства. Більшістю голосів розробнику проекту рішення рекомендовано розглянути можливість зменшення тарифу та виведення підприємства зі скрутної економічної ситуації.

Також депутати вирішили не вносити до порядку денного сесії зміни до перспективного плану формування територіальних громад, які стосуються ситуації довкола Гуляйпільської  ОТГ,Криничанського р-ну, адже більшість жителів проти створення громади з центром у с. Гуляйполе.

«Головним питанням є зміни до обласного бюджету. Його перевиконання більш ніж на 400 мільйонів гривень дозволить збільшити заробітну плату для працівників освітніх, медичних, культурних, театральних закладів, розвивати їх матеріально-технічну базу, переводити на енергозберігаючі технології та багато іншого.  До прийняття кожного рішення ми підходимо зважено та з урахуванням побажань та зауважень наших громадян, заради яких ми всі і працюємо», — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.IMG_2972 IMG_2992