Новини

В облраді відзначили волонтерів, які опікуються родинами полонених та зниклих безвісти.

!IMG_9255

У Дніпропетровській області близько 30 родин досі чекають на повернення своїх чоловіків, синів, братів. Громадська організація «Берегиня» була створена у 2016 році, до неї увійшли люди, яких об’єднала спільна біда.

«Найтяжче – це очікування. Після того, як мій син повернувся з полону я зрозуміла, як тяжко іншим родинам. За час роботи ГО ми проводили аукціони в різних містах країни, збираючи кошти для сімей зниклих безвісти і полонених. Зустрічались з євро депутатами Німеччини, Франції, Литви, Грузії та неодноразово зустрічалися з представниками місій ООН, ОБСЕ, МКЧХ. Все задля головної мети, розповісти правду про ситуацію із полоненими, прискорити і налагодити пошуки зниклих безвісти та нарешті повернути наших хлопців додому!» — розповідає керівниця ГО «Берегиня» Алла Макух.

Сьогодні відзначили найактивніших волонтерів цієї організації. Заступник голови облради Володимир Тюрін поспілкувався із активом ГО та подякував за їх неоціненний внесок: «Бути волонтером може тільки по-справжньому чуйна та добра людина. Відкинути свої справи та опікуватися іншими, хто потребує підтримки. Ви благородні, чесні та віддані. Всім волонтерам – велике дякую.»

Зараз ГО «Берегиня» готує виставку світлин «Забуття — гірше зради», яка буде розміщена у стінах Верховної Ради 17-18 грудня.