Новини

В селищі Військове вшанували пам’ять героїв Другої світової війни

A707A812-2E00-41C4-82D9-C15F7466360A

У цьому місці 26 вересня 1943 року тут сталася переправа через річку Дніпро. Ціною життів понад 160 солдатів плацдарм на правому березі Дніпра вдалося утримати від атаки німців. Ще 368 бійців радянської армії тоді дістали поранень.

На честь чергової річниці, коштом обласного бюджету, меморіал із назвою “Дніпровський плацдарм” відреставрували. Прилеглу територію  привели до ладу

“Це історична пам’ятка, тому глобально щось змінювати ми не могли. Керівництвом  області було прийняте рішення про реставрацію та відновлення, аби зберегти вигляд меморіалу», — розповів заступник голови Дніпропетровської ОДА Олександр Москаленко.

“Я вважаю, що завдання обласної влади полягає в тому щоб патріотично виховувати нашу молодь. Ми маємо передати нащадкам повагу до того подвигу, до тієї битви, яка тут відбулася», — поділилася начальниця гуманітарного управління Дніпропетровської обласної ради Лілія Гиренко.

Військовослужбовці,  громадяни, депутати обласної ради та посадовці ОДА поклали квіти до меморіалу на честь полеглих солдатів.