Новини

В Україні з’являться офіцери громад.

!IMG_3848
Дніпропетровська область стала першою в Україні, де запровадили новий проект Нацполіції! Кожна ОТГ матиме свого поліцейського, закріпленого за громадою. Він буде знаходитися на постійному зв’язку з жителями та опікуватиметься тільки їх потребами. «Поліцейський офіцер громади» — саме під такою назвою сьогодні стартував пілотний проект Національної поліції. Серед усіх областей України для його запровадження обрали Дніпропетровщину.
Як зазначив, голова Національної поліції України Сергій Князєв, Дніпропетровська область є лідером із запровадження децентралізації та має наразі 60 сформованих громад, які готові співпрацювати у реалізації проекту. Його презентація сьогодні відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. У заході взяли участь Посольства США, керівництво Нацполіції, очільники області та голови ОТГ, сільських та селищних рад. «Необхідність цього проекту назрівала вже давно. Сьогодні звичайні дільничні не в змозі забезпечити оперативну допомогу жителям віддалених сіл та селищ. Вони постійно виконують не властиві для них обов’язки – охорона, конвоювання і тому подібне. Через це люди у громадах навіть не бачать своїх поліцейських», — зазначив Сергій Князєв.
Проект «Поліцейський офіцер громади» передбачає набір нових кадрів до лав Національної поліції Дніпропетровщини. Стосовно кількості посад консультувались з ОТГ і пообіцяли створити стільки місць, скільки потрібно громадам області. З боку ж громад очікується уся посильна підтримка, як-то надання житла, приміщення для роботи та оргтехніки для поліцейського. Національна поліція також надасть новим співробітникам форму, зброю і транспорт. На презентації вже представили нові автомобілі – Skoda Rapid, Renault Duster, Mitsubishi Outlander. Орієнтовно вже перші офіцери громад почнуть свою роботу за 6 місяців (2 місяці — на конкурсний набір та 4 – на навчання).
Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов: «Громади області з ентузіазмом сприйняли новий проект. Прямо на презентації багато хто вже був готовий надати усе необхідне для роботи офіцерів, тим паче такі можливості вже є. На Дніпропетровщині активно будується соціальне житло, деяким громадам обласна рада під ці потреби віддала комунальні будівлі. У Дніпрі був створений ситуаційний центр. Тобто, стосовно організаційної бази ми вже готові, чекаємо на офіцерів громад!».