Новини

Гліб Пригунов: «Визначна дата для усіх поціновувачів класичної музики – Дніпропетровський оркестр відзначає ювілей!».

58441179_279723396271034_11981829179441152_n

У цьому році Дніпропетровському симфонічному  оркестру виповнюється 80. Колектив, створений в 1939 році, популярний не тільки у місті Дніпро та області, а й по всій Україні і за її межами.

З нагоди святкування ювілею голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов привітав музикантів та подарував ручні годинники і грамоти.

«Дніпропетровський симфонічний оркестр регулярно виступає разом з видатними музикантами сучасності. Брав участь у великій кількості міжнародних фестивалей, показав, що оркестр готовий гідно представляти українське мистецтво на світовому рівні. Неоціненний внесок у творчість оркестру сьогодні робить його керівник. Молодий і надзвичайно обдарований диригент Наталія Пономарчук. Від себе особисто щиро вітаю музикантів з ювілеєм! Бажаю успіхів у творчості, подальших досягнень і нових висот! А також особисто щастя і добробуту, гарного настрою та позитиву кожного дня!» — зазначив Гліб Пригунов.

Сьогодні оркестр має у своїй скарбниці досвіду успішні гастролі в Італії, Іспанії, Португалії, Польщі, Скандинавії. Обласна рада зі свого боку активно підтримує розвиток класичної культури на Дніпропетровщині. Зокрема, ще у 2018 році близько 1 млн грн. було виділено з обласного бюджету на ПКД та реставрацію великої концертної зали Дніпропетровської філармонії ім. Л.Б. Когана.  Також частина коштів була розподілена на реставрацію покрівлі закладу культури.