Новини

Гліб Пригунов: «Вирішення глобальних проблем світу беруть свій початок з локальних рішень та ініціатив».

76726029_2728353847208853_593675178794287104_n

Українська делегація продовжує роботу на 37-й сесії Конгресу місцевих та регіональних влад Європи у Страсбурзі (Франція). Сьогодні європейська спільнота приділила значну увагу реалізації Цілей сталого розвитку, які були прийняті світовими лідерами на історичному Саміті ООН у 2015 році. Нові цілі унікальні тим, що закликають до дій всі країни — бідні, багаті і з середнім рівнем доходу – щоб сприяти процвітанню та захисту планети.

Для досягнення сталого розвитку надзвичайно важливо гармонізувати три основні елементи: економічне зростання, соціальну інтеграцію та охорону навколишнього середовища. Ці елементи взаємопов’язані, і всі вони мають вирішальне значення для добробуту окремих людей та суспільств.

Активні обговорення Конгресу стосувалися змін клімату, відповідального споживання та виробництва, інновацій та партнерства. Чому так важливо підключати регіони до реалізації Цілей сталого розвитку? Голова обласної ради Гліб Пригунов пояснює: «Вирішення глобальних проблем світу беруть свій початок з локальних рішень та ініціатив. Саме регіональні муніципалітети мають можливість об’єднувати ОТГ, бізнес та громадськість. Простими словами, ми ближче до людей! Пріоритети, які ми ставимо для області, є фундаментом на довгострокову перспективу. Захист екології, допомога ВПО, розвиток охорони здоров’я – все це є частиною Цілей сталого розвитку».

Також учасники взяли активну участь у обговореннях «європейських культурних маршрутів». Ці маршрути реалізують на практиці основні принципи Ради Європи: права людини, культурну демократію, культурне різноманіття та ідентичність, взаємний обмін і збагачення крізь кордони і століття. Вони виступають в якості каналів для міжкультурного діалогу і сприяють розширенню знань про Європейську культурну ідентичність та її розуміння.

Знайомство світової спільноти з неперевершеним культурним надбанням України та популяризація внутрішнього туризму серед самих українців є надзвичайно важливими елементами становлення дійсно сильної демократичної держави, адже культура є основою процесу соціально-економічного розвитку, збереження, зміцнення незалежності, суверенітету й самобутності будь-якого народу.