Новини

Гліб Пригунов: «Вони віддали життя за нашу свободу та мир, наш обов’язок – піклуватися про їх рідних!».

IMG_5535

Голова Дніпропетровської обласної ради зустрівся з сім’ями загиблих героїв у консерваторії ім.Глінки.  Захід був організований ГО «Родинне коло загиблих Героїв» і зібрав сім’ї загиблих з різних областей України.

Громадська організація почала працювати офійно близько року тому, втім, на волонтерських засадах члени організації допомагали родинам загиблих бійців ще з початку воєнних дій. Підтримка у складних життєвих обставинах, необхідні консультації, організація простору для спілкування і зустрічей — такі основні завдання «Родинного кола загиблих Героїв».

IMG_5526

Діяльність організації активно підтримує Дніпропетровська обласна рада. У 2017 Гліб Пригунов та депутати проголосували за програму щомісячних виплат членам родин загиблих учасників АТО. Виплати у розмірі прожиткового мінімуму отримує кожен член родини.

У цьому році сума складає 1624 гривні, у наступному -1700. Також у 2017 році у санаторіях області оздоровлено 852 учасники АТО та 16 членів сімей загиблих. За рахунок державної субвенції було придбано 57 квартир для родин загиблих.

IMG_5536

100, 75 та 50-відсоткові знижки на оплату комунальних послуг, психологічна реабілітація 82 учасників АТО, підвищення кваліфікації та працевлаштування — в області 486 осіб направлено на навчання, 627 — працевлаштовано.

Також за кошти обласного бюджету були видані спеціальні методички для членів родин загиблих бійців. Їх примірники, у тому числі, отримали учасники сьогоднішньої зустрічі. У методичках можна дізнатися про доступні програми та допомогу пільговим категоріям.

IMG_5548

» Підтримка учасників АТО, їх близьких та , особливо, рідних загиблих героїв — один з найважливіших напрямків нашої діяльності. Зрозуміло, що ніякі компенсації та квартири не повернуть синів матерям, чоловіків — жінкам, батьків -дітям. Втім, ми повинні зробити усе, що в наших силах, аби вшанувати подвиг Героїв, які віддали життя за мирне небо над Дніпропетровщиною!» — підкреслив голова обласної ради Гліб Пригунов.