Новини

Гліб Пригунов: Вони віддали найдорожче – своє життя!

????????????????????????????????????

 

Сьогодні Україна вперше офіційно відзначає День пам’яті загиблих захисників України. Цю дату було обрано, оскільки 29 серпня 2014 року – день, коли на Сході України загинула найбільша кількість українських військових та правоохоронців.

Втрати під Іловайськом стали наймасштабнішими для українських сил за час бойових дій на сході країни. В українських ЗМІ бої під Іловайськом називали «найстрашнішою» і «найжорстокішою поразкою українських сил за весь час військових дій в зоні АТО.
У цих боях загинуло 366 українських воїнів, 429 – отримали поранення, 300 – потрапили в полон.

Дніпропетровська область має найбільшу кількість загиблих на війні на сході. 593 захисника України з нашої області загинули захищаючи цілісність держави. Загалом Україна втратила 3013 своїх захисників.

Сьогодні в Дніпрі на Алеї пам’яті загиблих героїв Революції Гідності та бійців АТО зібралися мешканці нашої області, щоб віддати шану нашим Героям.

«Вони віддали найдорожче – своє життя! Патріоти, справжні сини України, віддані своїй державі до останнього… Сьогодні ми поклали квіти до їх могил, але пам’ять про їх подвиг живе у наших серцях кожного дня, не лише під час спеціальних заходів. І найменше, що ми можемо зробити для них та їх рідних, — не втратити країну і національну ідею, заради якої наші земляки склали голови! Також ми єдина область, де з обласного бюджету кожен член родини загиблого Героя щомісячно отримує компенсацію», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.