Новини

Гліб Пригунов: «Вони – справжні патріоти, істинні українці!».

!_MG_3223

Голова Дніпропетровської обласної ради сьогодні відкрив нову виставку у Музеї АТО. Експозицію під назвою «Геть від Москви» представив київський музей історії, і присвячена вона долям й історіям життя українських дисидентів.

«Вони — справжні патріоти, істинні українці, ті люди, які довели свою відданість рідній країні у найбільш небезпечні часи. Коли всім суспільством та їх оточенням патріотизм жорстко карався. Ув’язненнями та переслідуваннями!» — зазначив Гліб Пригунов.

Виставка розповідає біографії більше 60-ти українських дисидентів. Їх однодумці, які сьогодні живуть у Дніпропетровській області,  були також запрошені на відкриття експозиції. Більшість з них є  членами  обласного товариства політичних в’язнів і репресованих.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов особисто вручив одній з гостей виставки — Марії Созонівні Засіменко –держаний орден княгині Ольги 3 ступеня.

«Президент підписав цю нагороду жінці, якій зараз 87 років і яка з 15-річного віку була засуджена до сталінських таборів за свою відданість Україні!» — написав на своїй сторінці уFacebook Гліб Пригунов.