Новини

Гліб Пригунов: «Всеукраїнська гра «Джура» вперше проходила у Дніпропетровській області, і ми гідно з цим впорались!»

66631448_465400480940697_8047656058476298240_n

Голова Дніпропетровської обласної ради привітав учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Цього року вперше наша область  приймала команди з усієї України. Змагання проходили в оздоровчому центрі «Перлина Придніпров’я».

Рейд-походи, смуга перешкод, перетягування линви, стрільба, інтелектуальні вікторини на знання історії козацтва. Все це є невід’ємною частиною традиційної гри. Головна мета – це військово-спортивне і національно-патріотичне виховання української молоді на основі традицій українського козацтва.

Гліб Пригунов також розповів про цьогорічні нововведення: серед головного — змінився вік учасників. Тепер у другому етапі змагань брали участь діти віком від 15 до 17 років. А також до участі залучили зовсім молодих патріотів від 11 років.

Голова обласної ради Гліб Пригунов зазначив: «Натхненні, сильні, об’єднані ідеєю та спільними цінностями. Близько 400 молодих патріотів, 26 роїв з усієї України, серед них лише декілька переможців, у тому числі і рій «Фенікс» — наші земляки! Цього разу гра вперше проходила у Дніпропетровській області, і ми гідно з цим впорались! Ще раз вітаю усіх учасників! У нашій єдності – сила. Слава Україні і Слава Дніпру!».