Новини

Гліб Пригунов: «Відкриття Центру литовського права – це ще один крок у адаптації українського законодавства до європейських стандартів»

1

Перший в Україні Центр литовського права офіційно відкрили сьогодні в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Метою діяльності Центру є обмін досвідом у правовій сфері, дослідження проблематики литовського законодавства та європейської юридичної доктрини в цілому. Все це допоможе країні більш впевнено рухатися на шляху до Європейського Союзу.

Присутній на заході Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс зазначив: « В центрі у вільному доступі буде знаходитись необхідна література, наукові роботи, де кожен бажаючий зможе вивчати основи європейського права. Також у майбутньому ми плануємо обмін студентами між країнами. Це допоможе гармонізувати правову систему України відповідно з нормами Європейського Союзу. Литва пройшла цей довгий і важкий шлях, та готова ділитися досвідом».

2

Загалом Литовська Республіка активно підтримує європейську інтеграцію України на всіх рівнях.  Це стосується і питань збереження санкцій та протидії російській агресії, і нарощенням зовнішньоторговельних операцій, культурно-гуманітарного співробітництва. З початком проведення АТО у 2014 році Литва прийняла на реабілітацію 60 бійців, більше 30 дітей переселенців отримали можливість навчатися у міжнародній гімназії. Тепер налагоджується міцний зв’язок і у правовій сфері.

Голова обласної ради Гліб Пригунов підтвердив, що Центр литовського права прискорить інтеграцію України до європейських інституцій:

«Ми дуже вдячні позиції Литви в цілому, і позиції особисто президента Далії Грибаускайте, яка підтримує Україну на міжнародній арені. Впевнений, що відкриття центру дозволить розширити умови для розвитку постійних академічних зв’язків  з організаціями Литовської Республіки. Молодь зможе перейняти ту повагу до закону, яка є безпосередньо у Литві!».