Новини

Гліб Пригунов: «Візит до Бразилії стане справжньою експедицією для української делегації».

Презентация1

Саме ця поїздка дозволить українцям дослідити питання співпраці із Бразилією, серед яких залучення бразильських абітурієнтів до українських ВНЗ, визнання українських дипломів вишів, напрацювання спільних проектів з діаспорою та тамтешньою українською православною церквою. Вже наступного тижня представники більше десяти університетів України та народні депутати на чолі із головою Дніпропетровської обласної ради Глібом Пригуновим відправляться до Бразилії. Наразі тривають останні приготування до презентації українських вишів, створений спеціальний стенд для участі у двох освітніх виставках в Ріо та Сан Паулу. Сформований остаточний перелік важливих зустрічей.

Одним із ключових завдань стоїть розширення напрямків міжнародної співпраці, зазначає Гліб Пригунов: «Дніпропетровщина повинна налагоджувати зв’язки із навіть такими далекими країнами. Буде підписаний меморандум про визнання дипломів вищих навчальних закладів та окреслені спільні майбутні проекти. Ми маємо напрацювати спільні заходи із діаспорою по збереженню української культури».

В рамках робочого візиту українська делегація зустрінеться з губернаторами штатів Ріо-де-Жанейро і Парана. В останньому, до речі, зосереджена найбільша українська діаспора. В його адміністративному центрі, місті Курітіба, пройде зустріч із головою української громади всієї Південної Америки – Вітторіо Соротюком. За підсумками зустрічей з губернаторами у планах підписати двосторонній протокол щодо співпраці і взаємодії.

З представниками влади та ВНЗ співпрацює почесний консул Бразилії Олег Василенко: « Чисельність етнічних українців у Федеративній Республіці Бразилія досить суттєва, тому ми маємо розвивати взаємовідносини у різних напрямках. Зараз ми звертаємо увагу на освітню галузь. Українську освіту визнають на міжнародному ринку. Якщо брати співвідношення ціна — якість, то наші університети досить конкурентноспроможні. Студенти Азії, Африки і Латинської Америки зацікавлені отримати у нас освіту».

Окрім цього, представники тамтешньої Української православної церкви проведуть спільну недільну службу з Преосвященнійшим Владикою Симеоном. В знак дружності і єдності Дніпропетровська єпархія готує у подарунок бразильцям цінну реліквію.