Новини

Гліб Пригунов: «Дніпропетровщина – була і залишається центром космічних технологій України!».

!_MG_3564

 

12 квітня — для всього світу Всесвітній день авіації і космонавтики, а в Україні відзначають День працівників ракетно-космічної галузі.

Головне підприємство країни КБ «Південне» святкує цей день щорічним засіданням науково-технічної ради та підведенням підсумків роботи.

За останні 5 років об’єми виробництва та запровадження нових проектів помітно зросли. Підприємство підписало лише комерційних контрактів на 10 млрд грн,  виконано 24 запуски ракет-носіїв.

Гордістю сьогоднішньої діяльності КБ «Південне» є проект «Вега», наразі  вже замовлено 16 запусків.

Наразі підприємство з канадськими партнерами реалізує проект «Циклон 4», головною особливістю якого є використання екологічно-чистого палива.

Конструкторське бюро розвивається, адже сьогодні третина співробітників – це молоді спеціалісти до 35 років. За 2018 рік середня заробітна плата склала 13 954 грн.

Окрім того, підприємство працює і у сфері озброєння. Саме у КБ «Південне» за останні 5 років були створені високоточні ракетно-реактивні комплекси, у тому числі  реактивні системи залпового вогню для систем «ГРАД».

«Ракетно-космічна галузь – це гордість нашої області! Сьогодні ми бачимо, що вона розвивається. Це визнають і на рівні центральної влади. Указом Президента колектив з 8 працівників КБ «Південне» отримали державну премію. З нагоди професійного свята вітаю усіх співробітників легендарного підприємства , бажаю реалізації ще більшої кількості проектів та успіхів у запровадженні новітніх космічних технологій!» — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.