Новини

Гліб Пригунов: «Дніпропетровщина – один з лідерів агропромисловості України!».

1

За підсумками 2018 року виробництво валової продукції в усіх категоріях господарств області за 2018 рік в порівнянні з 2017 роком складає 102,5%.

За словами голови обласної ради Гліба Пригунова: «Дніпропетровщина — єдина область в Україні, яка протягом 4 років збільшує валове виробництво сільськогосподарської продукції. Великий внесок у розвиток агрокомплексу сьогодні роблять наші об’єднані громади, засновуючи нові господарства, залучаючи бізнес та інвесторів на свої території!».

Зараз на Дніпропетровщині активно функціонують чотири молочарських кооперативи: СОК «Добробут Андріївки», СОК «Первоцвіт», СОК «Молочна ріка», СОК «П’ятихатське Євромолоко» та зерновий СОК «Зерновий», всі вони об’єдналися у Кооперативне об’єднання Господар, яке налічує близько 900 дрібних та середніх виробників.

До цієї ініціативи за останні три роки  долучаються кооперативи з інших областей (Запорізька, Полтавська, Кіровоградська, Херсонська), які виявили бажання вступити в об’єднання для вирішення спільних проблем.

Інвестиції у сільське господарство – це один із головних напрямків економічного зростання для України. Про це нещодавно заявив на своїй сторінці у Фейсбук Президент Петро Порошенко:

«Минулого року Україна зібрала 70 млн тонн зерна. Завдяки новітнім технологіям Україна у десятці виробників зерна у світі і в трійці найбільших експортерів».

Також у минулому році у Дніпропетровській області з’явився перший ягідний кооператив. Він сьогодні успішно працює у Могилівській об’єднаній територіальній громаді. Вирощують малину, полуницю, смородину, агрус, виноград та навіть плодові саджанці.

У кооперативі  працює 12 підприємців, а загальна ягідна площа — 30 гектарів. Фермери розповідають, що кооперація дозволяє розширити ринки збуту і виходити на торговельні мережі.