Новини

Гліб Пригунов: «Допомогу Німеччини нашій країні важко переоцінити»

img_7393

В Дніпрі сьогодні проходить День Німеччини. Всі мешканці і гості міста можуть ознайомитись із культурними традиціями та досягненнями цієї країни.Для керівництва обласної ради – це ще один привід подякувати за плідну співпрацю між урядом Німеччини та наши регіоном.
Останніми роками співпраця Німеччини та України має надзвичайно позитивні результати. Цілий ряд проектів успішно реалізований завдяки плідній співпраці обох сторін. Це проект GIZ «Енергоефективність у громадах», який має на меті допомогти запровадженню програми децентралізації. Програма зеленої економіки допомагає підприємствам нашої країни адаптувати власні процеси та виробничі стандарти до вимог міжнародних ринків.
Безпосередньо в Дніпропетровській області дякуючи партнерству з німецькими спеціалістами вдалося розробити проект вирішення проблеми погодження із мінералізацією шахтних вод у Кривому Розі. Це екологічна загроза для Дніпропетровської, Запорізької та Миколаївської областей.
«Загалом останні роки відносини між нашими країнами показали, що уряд Німеччини є нашим надійним партнером. За час воєнних дій ми отримали суттєву підтримку Німеччини у напрямку мирного врегулюванню конфлікту на Сході України. Постраждалим та сотням тисяч вимушених переселенців була надана гуманітарна допомога. Робота консула Вольфганга Мёссингера – це приклад вагомого внеску в розбудову наших відносин і культурних, і еконмічних», — підкреслив у вітальному слові голова обласної ради Гліб Пригунов. Він також нагородив пана консула медаллю, що була була заснована в нашій області до 25-річниці Незалежності країни.
Протягом сьоголнішнього дня на Площі Героїв Майдана будуть працювати виставки, експозиції, на сцені відбуватиметься концерт, а також всі бажаючі зможуть безкоштовно скуштувати німецькі ласощі, як то ковбаски та пончики.