Новини

Гліб Пригунов: «Діяльність профспілок має бути живим організмом, який зможе дієво відстоювати трудові та соціальні права громадян регіону»

img_9791

Профспілкове об’єднання Дніпропетровщини є одним з найчисельніших та найактивніших в Україні. До його складу входить близько 4 тис первинних організацій, це 550 тис. громадян регіону.

Сьогодні профспілчани регіону відзначили свій 110-й ювілей. З визначною подією їх привітав голова обласної ради Гліб Пригунов.

«Зараз діяльність профспілкових організацій є дуже активною. Співпраця між владою та профспілками виходить на новий рівень. Вже у січні 2017 року вперше в Україні у Дніпрі підпишуть тристоронню угоду між обласною владою, профспілками та федерацією роботодавців. Цей європейський підхід  дозволить забезпечити на всіх рівнях нормальні умови роботи та соціального захисту громадян. Але існує і ряд проблем. У першу чергу – заборгованість по заробітній платі. Зараз борг підприємств регіону більше 160 мільйонів гривень. Це не припустимо дня нашої області. Тому вирішення цього питання – пріоритетне у нашій спільній діяльності», — наголосив Гліб Пригунов. Він також вручив почесні грамоти обласної ради кращим працівникам профспілкової сфери регіону.

Також, обласна рада вважає своїм обов’язком брати безпосередню участь у соціальному діалозі. Віднедавна і депутати облради можуть відстоювати права своїх виборців у сфері трудових відносин. Успішним результатом такої співпраці було цьогорічне зростання заробітної плати. Враховуючи індекс інфляції, обласна влада домовились із роботодавцями про підняття щомісячних виплат. Однією з головних завдань профспілок є вивід заробітної плати з тіні. Зараз діяльність профспілкових організацій є дуже активною. З’являються нові формування, наприклад такі як «Патріот», що захищають права працівників поліції та ін.

 img_9766img_9804