Новини

Гліб Пригунов: «Жертва загиблих бійців має навчити нас 2 урокам!»

!_MG_2803

«Ми 10-ліття святкували перемогу, але не зробили головного висновку – не може бути одна нація кращою за іншу»,  — так висловився голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов у своєму виступі біля Індустріального коледжу.

На його фасаді сьогодні відкрити меморіальні дошки загиблим на сході держави.

Захід приурочили до 8 травня, адже у цей день  Україна та європейські держави  відзначають День пам’яті та примирення, вшановуючи жертв Другої світової війни. На відкритті меморіальних дошок героям були присутні родини загиблих, небайдужі громадяни, учні коледжу, громадські активісти, духовенство та представники обласної влади.

«Вони віддали своє життя за свободу та цілісність України. Наші земляки, випускники Індустріального коледжу. Тут шість  облич, подивившись на котрі можна побачити, що таке патріотизм і відданість своїй державі. Серед них  Павло,  син Сергія Ніконова, голови нашої організації родин загиблих «Родинне коло», — розповів голова дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Встановлення меморіальних дошок загиблим бійцям – це проект благодійних фондів «Солідарність» та «Універсум». Головною метою проекту, за словами його ініціаторів, було не тільки увіковічення пам’яті про земляків-героїв, але й патріотичне виховання молодого покоління.

«Їх жертва повинна навчити нас 2 урокам… Перший – це те, що будь-які конфлікти, внутрішні або міжнародні, цивілізоване суспільство повинно вирішувати мирним шляхом.

А другий – це те, що лише в єдності та національній свідомості – наша сила! Я впевнений, що коли ми усі це зрозуміємо, Україна стане заможною та сильною державою!» — Гліб Пригунов.