Новини

Гліб Пригунов: «Жорсткіший контроль за підприємствами-забруднювачами та підтримка з боку держави – тільки так можна вирішити питання екологічної безпеки в області».

IMG_8381

Сьогодні за круглим столом зібралися представники головних підприємств-забруднювачів регіону, обласна влада, активісти, народні депутати. Зокрема, голова комітету Верховної ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко.

Голова обласної ради Гліб Пригунов звернувся до представників державної влади: «Ми наполягаємо на тому, аби Міністерство екології разом із профільним комітетом Верховної ради приймало рішення про екологічні дозволи лише із врахуванням позиції органів місцевої влади».

Чому це так важливо для області? Дніпропетровщина – найбільш промислово навантажений регіон, а рівень забруднення навколишнього середовища один із найвищих в Україні. На території області є 25 основних підприємств-забруднювачів. За останній рік кількість шкідливих викидів від них склала близько 700 тис.тонн. Вже два роки на території Дніпропетровщини діє екологічна програма в якій розроблено 404 заходи на найближчі 10 років, втім підприємства не поспішають виконувати усі необхідні модернізації на своїх виробництвах. Саме тому приймаючи рішення про екологічні дозволи для підприємств, так важливо враховувати позицію місцевої влади. Адже саме на місцях є розуміння про стан кожного з підприємств, про рівень викидів від «Придніпровська ТЕЦ» або ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Жорсткий контроль за виконанням усіх заходів екологічної програми стоїть у пріоритеті, підсумовує голова обласної ради Гліб Пригунов: «Вирішення екологічних проблем потребує стратегічного підходу та постійної роботи. Наша еко-стратегія є масштабною, втім для врегулювання деяких питань потрібна державна підтримка. Налагоджуємо прозорий діалог та поступово виводимо область із зони ризику».