Новини

Гліб Пригунов: «Зміни правил прийому абітурієнтів до вишів — наша ініціатива прийнята!».

IMG_9541

Голова Дніпропетровської обласної ради взяв участь у засіданні Української Асоціації районних та обласних рад. На заході  Гліб Пригунов вніс пропозиції до зміни правил прийому абітурієнтів до вищих учбових закладів . Суть в тому, що переможці обласних олімпіад повинні мати певні преференції при вступі до вишів на місцях.

На думку голови обласної ради це дозволить мотивувати молодих спеціалістів залишатися, навчатися й працювати в Україні:

«Співпраця між вишами і місцевою владою має призвести саме до цього. Певні преференції при вступі, підвищення показників працевлаштування та інші ініціативи ми будемо розглядати і підтримувати».

Гліб Пригунов виступав на засіданні також у ролі обраного делегата Всеукраїнської асоціації обласних та районних рад. На заході, де головував віце-прем’єр Генадій Зубко, також детально обговорили реформу децентралізації в Україні.

На 2018 рік планується приділити увагу розвитку медицини та освіти в громадах. Будувати амбулаторії та створювати опорні школи. Одним з головних питань залишаються зміни у застарілому радянському адмінустрої, а саме – ліквідація районів.

Також обговорили процедуру спрощення передачі землі у власність ОТГ та підтримку добровільного об’єднання тих, хто ще не сформував громади.

«Сьогодні на засіданні окреслили чіткі напрямки роботи для органів місцевого самоврядування. Дуже радий, що ми маємо плідний діалог з центральною владою. Впевнений, що результати цієї співпраці будуть помітними та відчутними і для жителів Дніпропетровщини!» —  підсумував голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

IMG_9467 IMG_9476 IMG_9636