Новини

Гліб Пригунов: «З 2018 року в Україні відбулася «революція» у системі початкової освіти».

40684372_2135956153090330_1628182802962841600_o

Нова Українська Школа – що змінилося у навчальних закладах області? Поєднання фінського та польського підходів, розуміння замість зубріння, модульні парти, розвиваючі ігри та інше! З першого вересня усі першокласники розпочали своє навчання за цією оновленою системою. За принципом НУШ діти не називаються учнями. Вони – здобувачі освіти. Мета – аби дитині знання не насаджували, а вона сама розуміла, що навчання потрібне для власного розвитку.

Для малечі влаштовують інтерактивні ігри, використовуючи нове оснащення, – мікроскопи, годинники, лупи, «розумні дошки», навіть конструктори лєго та багато іншого. На запровадження нової системи навчання з державного бюджету було виділено більше мільярда гривень — з них частина на підвищення зарплатні вчителям та, головне, їх перекваліфікацію.

Голова обласної ради Гліб Пригунов переконаний, що правильне виховання дітей – надважливий внесок у майбутнє країни: «Те, що діти бачитимуть з малечку, те, у чому виховуватимуться, те й будуватимуть у майбутньому! У цьому році усі першокласники області займатимуться в новій системі координат. Ми зараз створюємо для них спеціальне освітнє середовище – цікаве, комфортне, інноваційне, європейське».

Сьогодні в області зміни торкнулись не лише системи освіти, але й самих закладів. Лише за останній рік в області відбувається повна реконструкція 30 шкіл, а це — 450 млн грн з обласного бюджету, капітальні ремонти дитячих садочків, реконструкції доріг та повне забезпечення шкільними автобусами. Більш детально викладено у програмі «Прозора влада» на сторінці голови обласної ради Гліба Пригунова.

https://www.facebook.com/glib.prigunov/videos/2247502655531014