Новини

Гліб Пригунов : «Купання в ополонці – це не стрес, це задоволення

IMG_4755

Голова Дніпропетровської обласної ради разом із колегами, служителями церкви та єпископом Симеоном скупався в ополонці. Вважається, що на Водохреща вода набуває цілющих властивостей і може зберігатися цілий рік для лікування хвороб.
На Дніпропетровщині кожного року 19 січня жителі збирають на березі Дніпра. Голова облради Гліб Пригунов вже багато років відмічає Хрещення Господнє за всіма канонами. Більше того, взимку починає кожен свій день з обливання крижаною водою.
«Для мене сьогоднішнє свято символізує здоров’я одночасно душі й тіла, адже здоровий спосіб життя – не просто заняття спортом чи правильне харчування, це спосіб мислення, — зазначив Гліб Пригунов.
Атмосфера після занурювання панувала піднесена, всі учасники події виглядали щасливими та бадьорими. Як розповів голова обласної ради, головне звикнути до подібних процедур та усвідомити, що це приносить користь організму.
«Зовсім не холодно, — розповів Гліб Олександрович, — навпаки – після занурювання ви переживаєте такі відчуття, які навіть складно передати, але вони дійсно чудові!»
Голова обласної ради привітав усіх жителів області зі святом, побажав здоров’я та добробуту. «Нехай, шановні дніпряни, у ваших сім’ях буде злагода, а на душі спокій!», — привітав Гліб Пригунов.

 

IMG_4756 IMG_4757 IMG_4758