Новини

Гліб Пригунов: «Лікарні – містам, шкільні автобуси – дітям, гроші – на інклюзивну освіту та розвиток сільської медицини».

IMG_7737

XII сесія Обласної ради сьогодні ухвалила ряд важливих для області рішень. Почали, насамперед, з хвилини мовчання. Депутати вшанували пам’ять двадцятирічного дніпрянина Марка Гудзовського, бійця батальйону «Азов», який, отримавши кульове поранення в голову від ворожого снайпера, загинув після чотирьох днів боротьби зі смертю. Після перейшли до затвердженого порядку денного.

IMG_7529

Передача лікарень у керування містам. 11 — Дніпру, 13- Кривому Рогу, 2 – Павлограду, 2 – Новомосковську. Передані лікарні надають медичні послуги виключно мешканцям свого міста та ніяк не перетинаються із третинним рівнем медицини.

«В обласному підпорядкуванні залишаються великі лікарні, які в майбутньому мають стати центрами госпітальних округів. Ці лікарні будуть і надалі розвиватися, оснащуватися найсучаснішим обладнанням. Саме на них буде покладена місія надання висококваліфікованої медичної допомоги!» — прокоментував голова обласної ради Гліб Пригунов.

IMG_7628

Загалом депутати ухвалили ряд важливих питань, спрямувавши мільйони коштів на розвиток області. Окрім передачі лікарень були прийняті важливі рішення стосовно розвитку сільської медицини. Тепер 139 604 300 грн. спрямують на будівництво амбулаторій у сільській місцевості. Ще 22 млн. підуть на придбання медичного обладнання та устаткування для лікарень в селах.

Також стосовно медичної галузі на придбання медикаментів і витратних матеріалів виділили 20 млн. грн., з них майже 10 — для хворих на цукровий діабет. На щомісячні виплати ВІЛ-інфікованим дітям надано близько півтора мільйони. В рамках реформування системи освіти в Україні відбувається оптимізація навчальних закладів області. На розвиток інклюзивної освіти, зокрема, для створення ресурсних кімнат, депутати спрямували 17 млн. грн. На оновлення матеріально-технічної бази виділили 67 739 800 грн. На закупівлю шкільних автобусів — 14 млн. грн.

IMG_7737

Стосовно відновлення культури в області можна виділити два важливих рішення. На капітальний ремонт «Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І.Яворницького» виділено 5 млн. грн. Ще 1 млн. грн. піде на ремонт фасаду «Дніпропетровської академії музики ім. Глінки».

Важливо, що депутати активно підтримують і продовжують процес визнання добровольців. На цій сесії прийняли рішення по 12 бійцям. Всього у минулому році було визнано 125 чоловік.

Серед інших рішень прийнято заборону полювання на територіях природно-заповідного фонду, оголошено 2018 рік – роком Олеся Гончара та прийнято щомісячну допомогу членам сімей загиблих поліцейських.