Новини

Гліб Пригунов: «Майже 1, 5 мільярди євро на розвиток культури – Дніпропетровщина боротиметься за кошти ЄС!».

IMG_3262
Організація фестивалів, реалізація медіа-проектів, розвиток національних мистецтв, новаторські підходи у культурі та освіті. Громадські організації Дніпропетровщини, які працюють за даними напрямками, мають змогу отримати фінансування від Європейського Союзу.
Програма ЄС передбачає надання фінансових грантів на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Загальний бюджет складає 1,46 мільярда євро.
На підпрограму «Медіа» припадає щонайменше 56% бюджету, близько 31% планується виділити на підпрограму «Культура», 13% — на інші проекти.
Україна є однією з 41 учасниць програми.
У Дніпропетровській обласній раді відбулася зустріч представників ОТГ та закладів культури області з фахівцями національного бюро програми Європейського союзу „Креативна Європа”.
«Ми зацікавлені, аби сфера культури максимально розвивалась в усіх куточках нашої області та аби громадські організації мали змогу реалізовувати свої проекти. На Дніпропетровщині є дуже багато творчих та креативних людей, але не усім вистачає ресурсів. Отже, коли таку можливість дають, треба нею користуватися. Наше ж завдання – максимально розповсюдити інформацію про Європейську програму, щоб про неї дізналися усі потенційні учасники», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов Глеб Пригунов (Gleb Prigunov).
Детальну інформацію про умови участі у програмі «Креативна Європа» ви можете дізнатися тут https://www.facebook.com/creativeeurope.in.ua/ та за адресою creativeeurope.in.ua@gmail.com
IMG_3145 IMG_3160 IMG_3204 IMG_3206 IMG_3214 IMG_3264