Новини

Гліб Пригунов: «Ми ділимося досвідом щодо розвитку громад в умовах децентралізації».

41519854_2235819600035661_398742212550066176_n

Голова Дніпропетровської обласної ради бере участь у Всеукраїнському семінарі для місцевих рад. Цього разу нарада-семінар проходить в інтерактивному форматі. Головні питання, які піднімаються, в першу чергу стосуються діяльності місцевих рад в контексті реформи децентралізації. Головна мета — вирішити практичні проблеми, що виникають у місцевих представників при реалізації своїх повноважень.

Голова обласної ради Гліб Пригунов зауважив: «Децентралізація потребує нових знань. Це факт. Сьогодні в області ми проводимо багато навчальних курсів для представників і керівників громад, які несуть відповідальність за розвиток власних територій. Всі місцеві очільники мають опановувати нові знання, прогресивні напрямки та ідеї. Все задля ефективного розвитку територій!».

Окрім того, на семінарі обговорюватимуться актуальні питання реформування медицини, освіти, регіонального розвитку. Спікерами наради-семінару будуть посадовці органів державної влади, фахові експерти та представники міжнародних організацій. Будуть проведені дебати «Навіщо громадам об’єднуватися», що організовує Проект DESPRO. Також в рамках Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) пройдуть фахові майстерні на тему бюджетної політики та загальної теми про реформу органів місцевого самоврядування.