Новини

Гліб Пригунов: «Ми не зупинимося на шляху до успіху»!

c4d7b707e39035aa63770d59289a83f8_1542017690

 

Саме так голова обласної ради прокоментував роботу стратегічної сесії під головуванням Президента України Порошенко Петро.

Сьогодні на Раді регіонального розвитку Президент сказав: «У 2014 році реформа децентралізації була лише амбітною метою, яка мала розірвати наші зв’язки із радянською системою! Зараз ми вже на екваторі її втілення і не можемо здавати позицій».

В рамках впровадження реформи, за останні чотири роки, доходи місцевих бюджетів зросли з 69 млрд до 230 млрд грн! А допомога держави регіонам зросла у 39 разів. Вже створено 865 об’єднаних територіальних громад. За цими цифрами стоять реальні об’єкти, нові системи медицини та освіти, залучені інвестиції, сучасні адміністративні послуги та інші досягнення, які країна не бачила за останні 20 років! Дніпропетровська область є лідером за темпами впровадження децентралізації.

46012284_185018585779874_7210026363607056384_n

Голова обласної ради Гліб Пригунов підтверджує: «З 2014 року, коли країна опинилася в стані війни, маючи борг в 23 млрд, повну залежність від газу, стагнацію економіки — з такої платформи ми стартували! 2018 рік – це вже великі успіхи в провадженні децентралізації, багато нових шкіл, лікарень! Це сотні кілометрів відремонтованих доріг, сучасні ЦНАПи, енергоощадні проекти і цей список можна продовжувати довго».

В ході першої панелі вища державна влада підняла вкрай важливі питання, які стоять нині в державі і стосуються кожного українця. Підвищення тарифів на газ — це неминучий крок, який мав зробити уряд. Втім, Президент Петро Порошенко запевнив, що принципова позиція стосовно бюджету України 2019 року — це вдосконалення і розширення системи грошових компенсацій. Люди не залишаться сам на сам із платіжками і без субсидій. Також він зазначив, що у планах збільшити видатки на інклюзивну освіту та розвиток сільської медицини. Стосовно останнього, зараз в країні будується 513 амбулаторій — новітніх, сучасних і комфортних. Наступного року закупатимуть спеціалізовані автомобілі.

Важливим завданням для кожної громади Петро Порошенко поставив створення перспективного плану області. Це не тільки допоможе ефективно розподіляти кошти, а й визначить маркери розвитку. В якій сфері залучати інвестиції та поступово будувати систему доброзичливу до інвесторів.

Gleb Prigunov підсумовує: «Тут задається стратегічний розвиток держави, стратегічне втілення реформ. І сьогодні усі рівні влади говорять про позитивні зміни. Безперечно, ми не можемо говорити тільки про позитив. Нам є над чим працювати. Втім усі присутні переконані та підтвердять, що робити це треба в тому напрямку, в якому країна рухається зараз».