Новини

Гліб Пригунов: «Ми повинні навчити наших дітей вирішувати конфлікти без застосування сили, при цьому вміючи протистояти агресії тоталітарних режимів!».

IMG_4388!!!
Урок — діалог зі школярами 23 школи Дніпра провів голова обласної ради Гліб Пригунов. Діалог керівника області та дітей йшов про наслідки воєнних конфліктів, постало питання, чи є бойові дії прийнятним способом вирішення суперечок. Разом з головою обласної ради до розмови приєднались представники двох воєнних конфліктів, в яких українці брали безпосередню участь, — голова організації ветеранів Другої світової Анатолій Клешня та учасник АТО Станіслав Пасічник.
Гліб Пригунов прокоментував: «Наші школярі — розумні, дорослі, думаючі люди. Вони чітко говорять про своє ставлення до сучасних політичних процесів у світі і про неприйнятність насильницьких методів вирішення конфліктів. У той же час вони розуміють, що треба бути сильними і вміти давати відпір агресорам. Саме таке покоління зможе побудувати толерантну державу!».
Голова обласної ради також зазначив, що у дні пам‘яті та примирення увесь світ шанує героїв, які здобули перемогу над фашизмом. Згадує із повагою загиблих воїнів. Саме тому в ці дні, на думку Гліба Пригунова: « Є недоцільними будь-які марші та демонстрації. Ми маємо молитися за померлих героїв та мир на нашій землі. Звертаюсь до усіх мешканців регіону — відзначте ці дні у колі родини, згадайте про подвиг наших дідів та прадідів, вшануйте його квітами до могил загиблих у Другій світовій війні».