Новини

Гліб Пригунов: «Ми своїх не залишаємо!»

1

Проект «Допомога йде» продовжується та розширяється. Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня знову прийняла на лікування дітей з прифронтових територій. 12 хлопчиків та дівчат поступили з різними діагнозами. Деякі потребували невідкладного оперативного втручання. Загалом за останній рік Дніпропетровська область надала допомогу 64 дітям з «сірої зони».

IMG_9420

Ідея проекту та його організація стала можлива за підтримки обласної ради, зокрема, її голови Гліба Пригунова, а також народного депутата Тетяни Ричкової і офіцерів Сухопутних військ ЗСУ. На початковому етапі тільки Дніпропетровщина надавала допомогу жителям прифронтових територій. Згодом «Допомога йде» стала загальнонаціональним проектом, який об’єднав вже три області: Дніпропетровську, Запорізьку та Харківську.

IMG_9307

«Через військові дії жителі сходу України не можуть отримати належної медичної допомоги: лікарні зруйновані, медичний персонал роз’їхався. Ми ініціювали проект «Допомога йде», адже не маємо право залишити наших громадян напризволяще. Вони – наша родина, такі самі українці, їх проблеми – і наші також!» — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.

IMG_9285

Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня – це одна з найкращих лікарень країни, тут можуть надавати допомогу будь-якої складності. Навіть до початку проекту лікарня приймала постраждалих від бойових дій на сході, а після запровадження ініціативи стала одним з перших мед закладів, які зголосилися допомогти. Для лікування дітей з прифронтових територій з обласного бюджету лікарні було додатково виділено 600 000грн.