Новини

Гліб Пригунов: «Ми створили справжній скаутський табір!».

IMG_5975

Голова обласної ради відвідав скаутський табір для дітей. Він розташувався на туристичній базі «Тополь» Новомосковського району, на живописному березі річки Самара. Наразі там перебувають більше 70 дітей, які живуть у палатках, готують їжу на вогнищі та навчаються основам скаутингу. Територія турбази наразі передається у керування Молодіжному центру «Освіторіум». І проведення літніх таборів тепер буде проходити на постійній основі у декілька змін за сезон.

IMG_5970

Скаутинг є одним з унікальних методів фізичного, розумового і духовного розвитку молоді. Вміння надати медичну допомогу, орієнтуватися на місцевості, навчитися безпечному життю у природніх умовах, , розвиток сили духу. Усе це лише частина програми різностороннього скаутського табору. Віна охоплює багато чинників, що сприяють становленню індивіда, має важливе значення у формуванні концепції обов’язків громадянина.

IMG_6003

Голова обласної ради Гліб Пригунов зазначив, що скаутинг у Дніпропетровській області необхідно розвивати і додав: «Здоровий спосіб життя і активний відпочинок – це пріоритет роботи не тільки обласної ради, а й моя особиста позиція. Такі літні скаутські табори виховують у дітей лідерські якості, витривалість та силу духу. Саме за такою активною і цілеспрямованою молоддю стоїть майбутній розвиток нашої країни!».

IMG_6062