Новини

Гліб Пригунов: «Міжкультурна комунікація та взаєморозуміння — це відмінна риса нашого міста»

img_6605

Гліб Пригунов вручив нагороду духовному лідеру єврейської громади Дніпра Головному рабину Шмуелю Камінецькому. Сприяння формуванню добросусідських відносин між різними релігіями,  розвитку культури і єврейських традицій,  масштабна робота в регіоні. Саме так можна характеризувати діяльність Шмуеля Камінецького, за яку він нагороджений спеціальною медаллю, заснованою вперше в нашій області до 25 — ї річниці Незалежності України. «У процесі налагодження міжкультурної комунікації немаловажну роль відіграє і єврейська громада. У нашому багатонаціональному регіоні  уживаються і мирно співіснують люди різних релігій. І це, мабуть, головне завдання всіх духовних лідерів і влади — створити комфортні та безпечні умови проживання для різних громадян на одній території », — підкреслив голова обласної ради Гліб Пригунов.

Нагородження проходило в колі лідерів єврейської громади в Центрі «Менора», який символізує минуле, сьогодення і майбутнє єврейського життя в нашому регіоні.

Єврейська громада Дніпра — одна з найбільших в Україні і заслужено носить титул «лідера єврейського відродження на пострадянському просторі». Вона об’єднує понад 60 000 євреїв Дніпра і володіє розвиненою освітньої та соціальної інфраструктурою. Єврейська громада  активно підтримала Революцію Гідності та європейський цивілізаційний вибір України. Багато програм громади спрямовані на підтримку збройних сил, волонтерства та добровольчого руху. Єврейська громада Дніпра цілеспрямовано і всіляко сприяє створенню позитивного образу регіону і України в цілому на міжнародній арені, твердо підтримуючи незалежність, єдність і територіальну цілісність нашої країни, ідеали демократії і свободи.