Новини

Гліб Пригунов нагородив найвідважніших рятівників!

img_1905

За 170 років існування пожежної охорони Дніпропетровщини, 20 років заснування МНС – служба пережила безліч змін та реформувань, але саме головне – рятівники залишилися вірними своїй присязі – захищати громадян, вірою і честю служити Україні. Не залишились осторонь рятівники і трагічних подій на Сході України. З 2014 року в зоні АТО побувало 160 ваших побратимів, які і зараз беруть участь у розміновуванні територій, відновленні інфраструктури, наданні психологічної та медичної допомоги.
«Ваша робота – це подвиг щодня! Напевно і зараз, ми тут святкуємо ваше професійне свято, а ваші колеги десь рятують життя. Злагоджено і самовіддано, як наприклад це було кілька днів тому в Кам`янскькому. Коли 11 людей не змогли самостійно вибратися із полум`я. З них 6 чоловік, з яких 2 дітей, було госпіталізовано до лікарні швидкої медичної допомоги. Завдяки оперативним та професійним діям, вогнеборці оперативно локалізували пожежу», — сказав у вітальному слові голова обласної ради Гліб Пригунов.
Він нагородив найсміливіших рятівників спеціальними нагородами. Серед них молодший сержант цивільного захисту Дмитро Мітянін, пожежник-рятувальник 51 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області. Молодий чоловік, ризикуючи власним життям вивів з охопленого полум’ям будинку чотирьох людей. Хлопець діяв не за інструкцією, але так, як у той вирішальний момент йому підказало серце.
«Я впевнений, що саме такі люди, сміливі і відчайдушні заслуговують подяк та нагород. Окремо хотів би подякувати людям, які виховали Дмитра — його батькам, Людмилі та Анатолію Мітяніним», — зауважив Гліб Пригунов.