Новини

Гліб Пригунов нагородив призерів III Юнацьких Олімпійських ігор!

IMG_0705

Голова обласної ради особисто привітав переможців міжнародних змагань, які тільки сьогодні вранці повернулися додому. Спортсменів зустріли в обласній раді. Гліб Пригунов подякував призерам Олімпійських ігор за здобуті медалі та вручив сертифікати із матеріальним заохоченням спортсменам та їх тренерам: «Завдяки вам все частіше піднімається український прапор у світі! Велика подяка за той внесок, який ви робите у розвиток спорту області та підвищення нашого престижу у світі!».

Юнацькі Олімпійські ігри в аргентинській столиці Буенос-Айресі цього року зустріли 55 учасників з України. Більшість з них – це спортсмени Дніпропетровської області. Молоді юнаки та дівчата привезли додому зі змагань 5 медалей, із них 3 золотих (Ярослава Магучих, Михайло Кохан, Валерія Іваненко- легка атлетика,) 1 срібло (Денис Кисіль — плавання) та 1 бронза (Олег Вередиба — дзюдо). В рамках програми підтримки олімпійських видів спорту, обласна рада відзначила матеріальними винагородами призерів. За перше, друге і третє місце – 30 000 грн, 25 000 грн та 20 000 грн відповідно. Не забули і про тренерів, які плідно працювали зі своїми вихованцями. Їм також надали сертифікати на матеріальне заохочення.

Голова обласної ради Гліб Пригунов зауважив, що їх досягнення демонструють глобальні зміни в спорті: «Системний підхід до розвитку спортивної інфраструктури, будівництво нових об’єктів, підтримка молодих дарувань – все це дає реальні результати у вигляді медалей для нашої країни. Втім, головною метою є перш за все виховання молодого покоління, залучення їх до здорового способу життя, корисних звичок, становлення сильних та цілеспрямованих людей!».

Цьогоріч фінансування олімпійських видів спорту з обласного бюджету зросло вдвічі. Спортивні об’єкти активно будуються по всій території області. У 2018 році на будівництво закладів фізичної культури виділено близько 200 млн. грн. Наприклад, Будинок ігрових видів спорту планують завершити вже наступного року, також реалізовується проект будівництва спортивного комплексу із басейном у Слобожанському. Загалом триває реконструкція 20 спортивних об’єктів, будуються стадіони та спорт-майданчики.

IMG_0656

IMG_0675

IMG_0677

IMG_0778

IMG_0795