Новини

Гліб Пригунов: «Нам треба робити щеплення від популізму»

IMG_1930

Боротьба із популізмом та делегування повноважень громадським активістам, відкритість і прозорість влади, антикорупційні заходи, інтеграція переселенців та біженців, встановлення  відповідальності за фейкові новини, підвищення рівня активності громадян в місцевому самоврядуванні  —  з цих  та з багатьох  інших питань пояснював свою позицію  Гліб Пригунов  учасниками регіонального семінару для молодих місцевих лідерів та регіональної демократії.

IMG_1981

Голова обласної ради також є представником України в Конгресі місцевих та регіональних влад Європи, тож молодь цікавилася ставленням європейських політиків до цих питань.

«Проблеми України та Європи дуже схожі. І в них, і в нас  є переселенці, тільки в нас внутрішні, а в них зовні. І ми і європейці страждають від популізму та фейкових новин, від корупції.  Якщо подолати більшість проблеми, то ми і Європа зможемо наблизитися до головної мети  — підвищити рівень активності громадян і залучити їх до місцевого самоврядування. Але  крім того, нашій державі треба переорієнтувати свою економіку на європейський ринок, аби вона була менше енергозалежною, знаходити способи росту для місцевих політиків та підприємців», — зазначив під час спілкування з молоддю Гліб Пригунов.

IMG_2048

Протягом 3-х днів учасники семінару підвищували свою обізнаність про європейські принципи місцевої демократії, зокрема ключові положення Європейської хартії місцевого самоврядування і як вони мають застосовуватись в Україні. Обмінювалися досвідом з місцевими виборними представниками з інших регіонів і надали конкретні рекомендації, як місцеві лідери і громадянське суспільство можуть краще працювати на громади. До участі також запросили депутата з Чехії Роберта Земана, який поділився своїм досвідом реформування та життя за європейськими нормами і законами.