Новини

Гліб Пригунов: «Наступний крок — надання добровольцям статусу УБД».

IMG_1709

Рішення Обласної ради про визнання добровольців може стати основою для розробки Закону України про надання добровольцям статусу Учасника бойових дій. Це обговорили голова обласної ради Гліб Пригунов і Петро Порошенко, під час візиту президента до Дніпропетровської області.

«Ми будемо над цим працювати. Наша 2-х річна робота по визнанню добровольців має стати містком до нового Закону. Переконаний, мене підтримають всі, що добровольці мають отримати статус УБД», — сказав у своєму блозі на facebook голова обласної ради Гліб Пригунов.

Нагадаємо, протягом останніх двох років в обласній раді була створена комісія, яка займалася визнанням добровольців, що проживають в Дніпропетровській області. А власне людей, які добровільно взяли участь у війні на сході країни. Наразі на Дніпропетровщині офіційно визнано та отримали посвідчення добровольців 149 людей. На останній сесії Обласна рада виділила кошти з бюджету для фінансової підтримки добровольців.

З січня 2019 року кожен зареєстрований доброволець Дніпропетровщини отримуватиме щомісяця виплату у розмірі визначеного прожиткового мінімуму, а саме – 1853 грн. Для того, щоб почати отримувати щомісячну грошову винагороду визнаним добровольцям необхідно у січні 2019 року прийти до відділу соціального страхування за місцем проживання, подати заявку, копію посвідчення добровольця (виданого обласною радою), копію паспорту та ідентифікаційного коду. Після цього доброволець отримуватиме гроші за вибором – або на банківську карту, або поштою. Процедура прийому документів та визнання добровольців в обласній раді продовжується. Усі, хто і у майбутньому отримуватиме посвідчення, буде щомісячно отримувати фінансові виплати.